electrocasnice, combine frigorifice, frigidere, cuptoare incorporabile, masina de spalat, masina de spalat vase, incorporabile, ariston, aeg, plite,

Am observat ca exista inca multe persoane care nu fac diferenta intre cele trei tipuri majore de curatare pe care cuptoarele incorporabile moderne le incorporeaza.

De aceea, ca sa va usuram alegerea cuptorului ideal pentru dumneavoastra vom face o prezentare oarecum simplista a diferentelor dintre cele trei tipuri de curarare:

Curatarea Hidrolitica / Aquaclean – Este cel mai simplu procedeu de curatenie si presupune un program special. Practic in cuptor se introduce un recipient cu apa care se incalzeste ulterior pana la nivelul de aburi.

Aburii astfel produsi curata peretii cuptorului, pereti care sunt construiti dintr-un material care previne aderenta grasimii si a murdariilor (similar cu teflonul pentru o comparatie mai putin stiintifica :) ) . Este o metoda care poate da rezultate in cazul unor cuptoare putin murdare. In practica este mai putin eficient in fata grasimii intarite.

Curatarea Catalitica – Este un procedeu care presupune existenta in peretii cuptorului a unor panouri absorbante (un fel de filtre) care atrag grasimea si murdaria adusa de vaporii din mancare. Acestea sunt panouri care se schimba la un interval de 1 – 2 ani depinde de gradul de utilizare al cuptorului.

Ca dezavantaj este faptul ca nu toti peretii cuptorului sunt acoperiti de aceste panouri si practic este necesar sa cureti cuptorul si manual. Un alt dezavantaj este faptul ca in peretii catalitici ramane grasimea / mizeria arsa fapt ce duce la pastrarea mirosului in interiorul cuptorului.

Curatarea Pirolitica – Poate cel mai “extrem” mod de curatare al cuptorului presupune un program special al cuptorului care ridica temperatura interioara la cca. 500 grade Celsius incinerand practic grasimea si murdaria si transformand-o intr-un praf fin. Cuptoarele moderne au 2 chiar si 3 programe de autocuratare pirolitica cu diferite intensitati si durate pentru a economisi energie si a se adapta fiecarui grad de murdarie al cuptorului.

Informativ consumul energetic la acest tip de autocuratare este de 3.5 kW /h. Durata normala este de 1.5 ore ceea ce se traduce intr-un consum total per program de aproximativ 5 kW. Un cost care se ridica la preturile actuale (aprox 0.5 lei / kW) la 2.5 lei .

Pentru exemplificare vizionati filmuletul de mai jos

Pentru asistenta in alegerea cuptorului ideal pentru dumneavoastra va rugam sa ne contactati. Consultantii nostrii de vanzari va stau la dispozitie nu doar pentru a prelua comenzi si mai ales pentru a va ajuta sa alegeti exact produsul pe care il doriti.

De aceea va rugam sa ne contactati de fiecare data cand aveti o intrebare sau pur si simplu o nedumerire legata de orice produs / functie pe care nu o intelegeti.


4 Responses to “Cum se curata un cuptor incorporabil ?”  

 1. 1 Bodrogean Ovidiu

  v-as ruga sa ma sfatuiti care sunt marcile cele mai bune pentru cuptoarele si plitele incorporabile. Am vrea sa ne schimbam mobila in bucatarie si ca urmare vom avea nevoie si de aceste electrocasnice. Mentionez ca stam la bloc.

  Multumesc anticipat,
  Ovidiu

 2. 2 Lőrincz Tünde

  v-as ruga sa ma sfatuiti care sunt marcile cele mai bune pentru cuptoarele si plitele incorporabile.
  Mutlumesc!

 3. 3 bogdan

  Buna ziua,

  Puteti opta pentru Hotpoint Ariston, AEG, Teka sau Smeg.
  Daca aveti nevoie de asistenta in alegerea produselor va rugam sa ne contactati: 021.348.14.01 / 031.429.44.75.

  O zi buna,

  ISHTAR INTERNET GROUP S.R.L.
  http://www.pentruacasa.com
  http://www.electrocasnicedelux.ro
  Romtelecom: 021.348.14.01
  RDS: 031.429.44.75
  Fax: 031.815.62.95
  ——————————
  S.C. ISHTAR INTERNET GROUP S.R.L. este operator de date cu caracter personal
  inregistrat la Registrul de evidenta a prelucrarilor datelor cu caracter personal sub numarul 9650

 1. 1 Imi redecorez bucataria - bucatarii la cheie | PentruAcasa.Com - Asistenta Online

Lasa un mesaj7 − 2 =