Se incarca...

Cum se curata un cuptor incorporabil

Un cuptor care se curata singur
Gateste linistit, de curatat se ocupa cuptorul... bineinteles, in cazul in care cuptorul tau are o functie de autocuratare!

Tipuri de autocuratare
Autocuratare pirolitica
Printre cele mai populare tipuri de autocuratare, piroliza este si cea mai eficienta forma. Modelele existente in acest moment pe piata au 2 sau 3 functii de autocuratare pirolitica, adaptate nevoilor tale si gradului de murdarie al cuptorului. Aceasta functie ridica temperatura interioara pana la 500°C, transformand reziduurile alimentare intr-un praf fin pe care-l veti putea sterge cu o laveta umeda de pe fundul cuptorului dupa terminarea programului de autocuratare.
Atat de simplu! Fara chimicale, fara efort! Ajunge in fiecare colt al cuptorului!
In timpul programului de piroliza consumul de energie se mareste la maximul puterii instalate (max 3.5 kW).Autocuratarea catalitica
In acest caz cuptorul este dotat cu panouri absorbante. Aceste panouri "strang" mizeria. Atunci cand in interiorul cuptorului temperatura se ridica la 220ºC aceste resturi vor fi distruse. Aceasta forma de autocuratare are totusi limitari. Nu toata suprafata cuptorului este acoperita cu aceste panouri. Unele modele au doar pe peretii laterali, alte modele si in spatele cuptorului. Insa fundul cuptorului este email, asa ca trebuie curatat manual. Acelasi lucru este valabil si pentru geamul cuptorului.

Autocuratare cu aburi
In functie de producator, aceasta functie se numeste AquaClean, Vapor Clean sau HydroClean. Diferite terminologii, acelasi rezultat!
Este cel mai ecologic tip de autocuratare, cu o durata scurta si consum redus.
Versi un pahar cu apa direct pe fundul cuptorului si pornesti functia acestuia de autocuratare. Electrolux recomanda sa adaugati 3 linguri de otet, Smeg recomanda sa adaugati detergent, Teka ne recomanda sa folosim doar un pahar cu apa. In functie de cuptorul ales va sfatuim sa cititi manualul de utilizare si sa procedati conform instructiunilor producatorului!
Programul dureaza intre 20-30 minute. La finalul programului, in functie de cat de persistenta este mizera din interior, fie puteti sterge cuptorul cu o laveta, fie puteti insista asupra petelor mai dificile sau relua programul de autocuratare.In cazul in care doriti sa alegeti un cuptor fara autocuratare, ar trebui sa stiti ca noile modele au un email foarte usor de curatat.