Se incarca...

Uscator de rufe sau masina de spalat rufe cu uscator?

Se apropie sezonul cand uscatoarele de rufe sunt la mare cautare. Avand in vedere ca tot mai multi clienti ne intreaba ce sa aleaga: un uscator de rufe sau o masina de spalat rufe cu uscator, in continuare vom discuta pe larg despre aceste doua variante.1. Calitatea uscarii
Tratamentul termic la care sunt supuse hainele dvs determina calitatea uscarii dintre un produs si altul. In acest moment exista 2 tehnologii de uscare: prin condensare sau pompa de caldura. Pompa de caldura este mult mai blanda cu hainele dvs. Injecteaza aer caldut in interiorul tamburului, uscand mult mai delicat rufele. In cazul condensarii temperatura din tambur este mai ridicata.
Majoritatea masinilor de spalat rufe cu uscator functioneaza pe baza de condensare.
Exista diferente si la nivelul programelor de uscare. Masinile de spalat rufe cu uscator au in general 3 programe de uscare, in functie de tipul de tesatura pe care doriti sa il uscati: bumbac, sintetice si lana.
Uscatoarele de rufe au si programe speciale de uscare, in functie de tipul de haine: delicate, jeans, mix, sport, cuverturi etc.

2. Capacitate uscare
Fiind produse dedicate, uscatoarele de rufe au o capacitate de incarcare mai mare. Uscati mai mult intr-un singur ciclu!
Atentie, este diferenta intre cat spala si cat usuca o masina de spalat rufe cu uscator. Va usca cu cateva kg mai putin decat va spala.

3. Clasa de eficienta energetica
La acest capitol diferentele dintre cele 2 produse sunt evidente. Vorbind din nou despre un produs dedicat, uscatoarele de rufe au o clasa energetica foarte buna, ajungand pana la A+++.

4. Amplasare
De cele mai multe ori deciziile de cumparare sunt influentate de spatiul de care dispunem. Daca sunteti limitati la anumite dimensiuni, masina de spalat rufe cu uscator este evident optiunea perfecta.
Luati insa in calcul si posibilitatea suprapunerii celor 2, salvand astfel spatiu.
Uscatoarele de rufe nu au nevoie de evacuare. Apa rezultata se strange intr-un recipient colector ce trebuie periodic golit. Il puteti astfel amplasa oriunde.

5. Costuri
Din punct de vedere al costurilor de achizitie, o masina de spalat rufe cu uscator este mai economica, deci veti avea un cost initial mai redus.

6.Concluzie:
Un uscator de rufe are mai multe functii si implicit un consum energetic mai bun decat o masina cu uscator incorporat ceea ce reprezinta un avantaj important. Dezavantajul sau vine sub forma unui pret de achizitie un pic mai mare si spatiu suplimentar ocupat in casa. Masina de spalat rufe cu uscator incorporat aduce un pret initial de achizitie mai mic dar, totodata, un numar mai mic de functii de uscare precum si un consum energetic mai ridicat. 

Nu ezitati sa cereti sfatul agentilor nostrii de vanzari! Ne gasiti la telefon 0377.100.533 de luni pana vineri intre orele 09.00 - 18.00 sau pe email la info@pentruacasa.com