Se incarca...

De ce sunt de preferat plitele cu inductie electromagnetica?

Ce inseamna gatitul prin inductie?
Inductia incalzeste doar vasul de gatit in timp ce zona inconjuratoare ramane rece. Aceasta se realizeaza prin crearea unui camp magnetic in cadrul zonei de inductie care magnetizeaza continutul de metal din vas. Aceast lucru determina forte de frecare care genereaza caldura necesara gatitului.De ce este de preferat plita cu inductie?

1. Siguranta: Inductia incalzeste doar vasul de gatit, in timp ce corpul plitei ramane rece. Functiile incorporate in anumite modele previn supraincalzirea si au inclusiv senzori pentru a impiedica mancarea sa dea in "flacari" si care pot detecta prezenta/absenta vasului de gatit. O parte din caldura vasului se va transfera catre plita, insa temperatura acesteia nu va fi niciodata la fel ca cea a plitelor vitroceramice.

2. Precizie: Control precis al temperaturii si raspuns instant. Detectarea automata a suprafatei vasului si adaptarea zonei de gatire la marimea vasului folosit.
Prin repartizarea uniforma a caldurii pe intreaga suprafata a vasului, timpul de preparare este redus, iar alimentele isi pastreaza un continut crescut de vitamine si minerale.

3. Putere: De doua ori mai rapide in comparatie cu orice alta metoda de gatit cu puteri intre 50 W si pana la 3.6 Kw.

4. Eficienta: 90% eficienta energetica comparativ cu 50% pentru cele pe gaz. Consuma cu pana la 50% mai putina enegie decat cele pe gaz.

5. Usor de intretinut: Suprafata se curata foarte usor dupa utilizare, mult mai usor chiar si decat plitele vitroceramice si astfel raman ca noi pentru mult mai mult timp. Se recomanda curatarea plitei dupa fiecare utilizare.

Inductia actioneaza doar asupra vasului feromagnetic, canalizand toata energia emisa catre acesta. Suprafata plitei se va incalzi intr-un final, de la caldura radiata de catre vas.

Pastrati o temperatura moderata in bucatarie cu ajutorul plitei cu inductie. Nu incalzeste suprafata plitei, temperatura din bucatarie fiind prin urmare mult mai scazuta in cazul utilizarii acestei plite.

Plitele pe inductie le gasiti aici: https://www.pentruacasa.com/incorporabile/plite-incorporabile/filtru/alimentare/inductie-558/

Galerie foto