Se incarca...
Combine frigorifice

In procesul de selectie a unei combine frigorifice trebuie tinut cont de cateva specificatii cheie: volumul util (atat pentru frigider, cat si pentru congelator), clasa de eficienta energetica (aceasta va decide consumul de electricitate), daca include sau nu tehnologie No Frost (pentru frigider, congelator sau ambele; aceasta tehnologie permite racirea/congelarea fara a produce gheata), prezenta unui dispenser de apa sau de gheata, compartimentarea (suport sticle, suficiente sertare pentru legume/fructe, branzeturi, produse perisabile, etc.) si alte caracteristici care tin de gusturi si preferinte, precum: tipul de control/afisaj, iluminat halogen sau LED, alarma avertizare usa deschisa, etc. De asemenea, este important si ce finisaj exterior are combina frigorifica. In prezent, acestea se fabrica intr-o gama variata de culori si finisaje, combinatii de materiale (sticla, inox, plastic), astfel incat sa puteti face cea mai buna alegere pentru bucataria dumneavoastra.

Frigidere cu o usa

Frigiderele cu o usa se impart in doua subcategorii principale: cu sau fara congelator integrat. Frigiderul cu o usa si fara congelator reprezinta solutia perfecta atunci cand este utilizat impreuna cu un congelator separat cu o usa, in general din acceasi gama / colectie. Aceasta combinatie este potriva pentru bucatariile mari, incapatoare, in care design-ul permite echiparea cu numeroase aparate electrocasnice. Al doilea tip de frigider cu o usa, cel cu congelator incorporat, reprezinta raspunsul perfect atunci cand necesarul de alimente congelate este redus, acesta din urma avand in general un volum util mai mic.

Frigidere minibar

Frigiderul minibar este solutia perfecta pentru o bucatarie mica, unde spatiul este limitat, ori pentru camerele de hotel sau pensiuni, ca facilitate. De asemenea, frigiderele minibar pot fi utilizate si in spatiile de relaxare , terase, foisoare etc., ca frigidere secundare pentru pastrarea bauturilor sau a gustarilor.In alegerea unui frigider minibar se tine cont in primul rand de volumul sau util, eficienta energetica si faptul daca prezinta sau nu mini-congelator integrat. In functie de preferinte si necesitati, acest mic aparat electrocasnic se poate integra perfect in orice spatiu al casei. Unele modele vin cu alimentare electrica dubla, functionand atat la 220V, cat si la 12V (pentru priza auto).

Frigidere cu 2 usi

Frigiderele cu 2 usi reprezinta varianta mai compacta a unei combine frigorifice. Congelatorul este situat in partea superioara, iar frigiderul in partea inferioara. In procesul de selectie al unui frigider cu 2 usi trebuie tinut cont de cateva specificatii cheie: volumul util (atat pentru frigider, cat si pentru congelator);clasa de eficienta energetica (aceasta va decide consumul de electricitate);daca include sau nu tehnologie No Frost (pentru frigider, congelator sau ambele; aceasta tehnologie permite racirea/congelarea fara a produce gheata);prezenta unui dispenser de apa, compartimentarea (suport sticle, suficiente sertare pentru legume/fructe, branzeturi, produse perisabile, etc.);alte caracteristici care tin de gusturi si preferinte, precum: tipul de control/afisaj, iluminat halogen sau LED, alarma avertizare usa deschisa, etc.

Frigidere side by side

Frigiderele side by side sunt echipate in general cu 2 sau 4 usi si au diverse compartimentari in ceea ce priveste spatiul frigorific. Frigiderul side by side necesita o bucatarie spatioasa, avand in vedere faptul ca acesta are latimi cuprinse intre 90 si 100cm, unele modele ajungand si la o latime de 120cm.In procesul de selectie al unui frigider side by side trebuie sa se tina cont de cateva specificatii cheie: volumul util (atat pentru frigider, cat si pentru congelator);pozitia congelatorului in raport cu frigiderul (in lateral stanga/dreapta sau in partea inferioara);clasa de eficienta energetica (aceasta va decide consumul de electricitate);daca include sau nu tehnologie No Frost (pentru frigider, congelator sau ambele; aceasta tehnologie permite racirea/congelarea fara a produce gheata);prezenta unui dispenser de apa sau gheata (si daca necesita sau nu conectarea la reteaua de apa curenta);compartimentarea (suport sticle, suficiente sertare pentru legume/fructe, branzeturi, produse perisabile, etc.)alte caracteristici care tin de gusturi si preferinte, precum: tipul de control/afisaj, iluminat halogen sau LED, alarma avertizare usa deschisa, finisaj inox/sticla, etc.

Congelatoare

Desi ne-am obisnuit sa privim congelatorul ca fiind o parte integranta a unei combine frigorifice, in ultimii ani acesta poate fi achizitionat si separat. Alaturi de un frigider cu 1 usa din aceeasi gama / colectie, un congelator poate completa perfect o bucatarie spatioasa si utilata complet. De asemenea, congelatoarele individuale pot veni si ca o extensie a spatiului frigorific dintr-o combina frigorifica, atunci cand se doreste mai mult volum pentru congelarea alimentelor.Atunci cand alegeti un congelator, este recomandat sa tineti cont de volumul util al acestuia, clasa de eficienta energetica, prezenta tehnologiei No Frost (care va asigura congelarea alimentelor fara formarea ghetii la suprafata), etc.

Racitoare de vinuri

Un racitor de vinuri completeaza perfect o bucatarie echipata pana la cele mai mici detalii. Cu diverse capacitati de incarcare si racire, racitoarele de vinuri va ofera posibilitatea de a servi bauturile dorite la temperatura perfecta, in functie de specificatiile trecute pe etichetele acestora. Dotate, in general, cu sticla tratata termic si filtru UV, racitoarele de vinuri conserva foarte bine caracteristile bauturilor pastrate in interior.